Yeni bir girişimcilik süreci, yeni bir ticari serüven anlamına gelir.
Genç girişimciler kendi işlerini kurma yolculuğunda pek çok farklı aşamayla karşılaşır. Bu aşamaları bilgi odaklı profesyonel dokunuşlarla tamamlamak girişimcilik sürecine önemli ölçüde kolaylık kazandıracaktır.
Gelir vergisi, Bağ-Kur primi, stopaj vergisi ve benzer konular girişimcilerin titizlikle ilerlemesi gereken hususlar arasında yer alır. Bu içeriğimizde 29 yaş altı gençlerin kendi şirketlerini kurma süreçlerine dair en kritik konulardan biri olan genç girişimci desteği detaylarını inceleyeceğiz.
Genç girişimciler arasında yer alıyorsanız zihninizde pek çok soru belirmesi muhtemeldir. Genç girişimci destekleri nelerdir? Bu desteğe nasıl başvurulur? Şahıs şirketi nasıl kurulur? Genç girişimci desteğinin faydaları nelerdir?
Hazırsanız tüm sorularınıza yanıt bulma zamanı…
İş kurma sürecinde Bağ-Kur ve vergi gibi konular oldukça kafa karıştırıcı görünebilir. Peki destek kapsamında avantajlar nelerdir? 18.05.2018 tarihinde yürürlüğe giren torba yasa içerisinde yer alan Girişimci Desteği paketi bu hususta büyük fırsatlar sunmaktadır.
Bu pakette genç girişimcilerin işini oldukça kolaylaştıracak Bağ-Kur desteği ve vergi kolaylıkları mevcuttur. Şahıs şirketi kurarken yararlanılan girişimci desteği içerisinde yer alan Bağ-Kur prim desteği ve gelir vergisi iş yaşamına daha cesur, güven odaklı ve emin adımlarla ilerlemeyi kolaylaştırmaktadır.
Bu koşulları sağladığınız takdirde genç girişimci desteği fırsatından faydalanarak iş kurma serüveninizde başarılı adımlar atabilirsiniz.
Genç girişimciler yeni iş serüvenlerinde pek çok etapla yüzleşirken doğru bilgiye ulaşma yolunda derin araştırmalara koyulabilirler. Girişimci desteği ne gibi avantajlar sunar? Bu sorunun yanıtına biraz daha yakından bakalım… 01.01.2024 tarihi itibariyle girişimcilere sunulan avantajları kuvvetlendirmek amacıyla bazı değişiklikler gerçekleştirildi.
Bu değişiklikler kapsamında girişimci istisnası 150.000 TL yerine 230.000 TL olarak güncellendi. Bu muafiyet miktarının her sene güncellenerek 3 yıl boyunca geçerli olduğunu hatırlatırız.
2024 yılı itibariyle en düşük Bağ-Kur primi aylık 6.400,80 TL’dir. Bağ-Kur desteği kapsamına giren gençlerin 1 yıllık toplam 76.809,6 TL olan Bağ-Kur primi devlet hazinesi tarafından ödenerek girişimciler için önemli bir avantaj sunulmuştur. Bu sayede yeni bir işe adım atan genç girişimciler için önemli bir gider kaleminde kolaylık ve fırsat olanağı yaratılmıştır.
Birey olarak kurulan küçük ve orta ölçekli şirketler şahıs şirketi olarak adlandırılır. Kurulması ve sona erdirilmesi son derece hızlı ve kolay olan bir şirket türü olmakla birlikte aylık ve yıllık ödenmesi gereken vergi, muhasebe defter parası gibi tutarlar da diğer şirket türlerine göre çok daha ekonomiktir.
Şahıs şirketi kurmak için neler gerekir?
• Vesikalık Fotoğraf
• Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
• İkametgah Belgesi
• İmza Beyannamesi
• Tapu Fotokopisi / Kira Kontratı
Bu aşamada İnteraktif Vergi Dairesi ile hazırlanabilen dilekçe ile genç girişimci desteği için kolaylıkla başvuru yapmak mümkündür. Öncelikle vergi dairesine verilen dilekçenizin onaylanması gerekir. Akabinde tarafınıza iletilmiş olan “Genç Girişimci Desteği’nden faydalanabilir” belgesini ikamet ettiğiniz yere en yakın olan SGK Müdürlüğü’ne teslim etmelisiniz. Bu aşamadan sonra destekten hızlıca faydalanmaya başlayabilirsiniz.
Şahıs şirketleri sermaye şirketlerine kıyasla daha pratik bir yapılanma modeline sahip olsa da girişimcinin tüm vergisel ve hukuki süreçleri yürütmesi, Türk Ticaret Kanunu hakkındaki mevzuatlara ve detaylara vakıf olması ilk etapta zorlayıcı olabilir. Bu noktada şirket kuruluşunu doğru şekilde gerçekleştirmek için profesyonel bir destek almak ciddi faydalar sağlar.
Önemli Not: Şahıs şirketi kurulması akabinde destekten faydalanma sürecine kadar prim borcunuz mevcut ise bunu SGK Müdürlüğü’nden sildirmeniz mümkündür.
Girişimcilik sürecinde şirketleşme evrelerini, devletin şahıs şirketlerine sunduğu/sunacağı hakları, gelişim evrelerini, önemli prosedürleri ve çok daha fazlasını etkin bir şekilde yönetebilmek için profesyonel bir çalışma ortağı ile ilerlemenin önemi büyüktür.
Şirket kuruluşu ve yönetimi alanında sektörün lider ismi olan Workon, sağladığı sanal ofis hizmetiyle de tüm girişimcilik ihtiyaçlarınıza profesyonel yanıt sunmaktadır. Şirketinizin kurumsal itibarını ve marka değerini uygun maliyet güvencesiyle üst düzeye ulaştıran Workon, alanında uzman kadrosu ile tüm sorularınızı titizlikle yanıtlamaktadır.
Şahıs şirketinizi kurma, Genç Girişimci Desteği’nden yararlanma ve sanal ofis kiralama süreçlerinizde merak ettiğiniz tüm detaylara Workon kadrosunun güven odaklı çalışma sistemiyle erişebilirsiniz. Kapsamlı bilgilendirme için e-posta veya telefon üzerinden ulaşabilir, Workon’un ücretsiz danışmanlık desteği ve sanal ofis paketinden faydalanarak şahıs şirketinizi genç girişimci desteğinden faydalanarak kurabilirsiniz.
Herhangi bir sorunuz varsa, bizimle iletişime geçebilirsiniz.
ya da
Sunduğumuz hizmetler hakkında bilgi almak için aşağıdaki formu doldurun, biz sizi arayalım.